Aanvoerdersband en rouwband

Aanvoerdersband
Vrijwel ieder sportteam heeft er één: een aanvoerder. Een aanvoerder is een speler die meer verantwoordelijkheden op zich draagt. Om goed te kunnen zien wie de aanvoerder is, draagt deze speler een aanvoerdersband. De aanvoerdersband moet van goede kwaliteit zijn, zodat deze tijdens een wedstrijd niet afzakt. Deze elastische aanvoerdersband is verkrijgbaar in de maten junior/senior, zo past hij perfect om ieders arm. De band moet om de linker- of rechterbovenarm gedragen worden, die bij voorkeur afwijkt van de kleur van het shirt, zodat hij duidelijk te onderscheiden is van de andere spelers.

Rouwband
De rouwband is een overblijfsel van de oorspronkelijk zwarte kleding die werd gedragen na een sterfgeval. Sportteams kiezen vaak voor een rouwband omdat het niet mogelijk is om volledig in het zwart te kleden tijdens een wedstrijd. Tegenwoordig is de rouwband nog te zien bij sportploegen die eer bewijzen aan de overledene(n).
De juiste manier om de rouwband te dragen is de linker bovenarm. Iedere speler uit het team draagt dan een rouwband, ook de arbitrage in de wedstrijd draagt een rouwband. Doorgaans wordt er naast de rouwband ook regelmatig een minuut stilte gehouden om de overleden persoon te herdenken.

Bestel je aanvoerdersband of rouwband hier: